vi mår bra. men jag har lärt mig nåt.

hej vänner.


en snart ganska händelserik helg är över... kom precis hem från sofie i malmköping. jag, sofie och ellen har gottat oss i tacos och chips och allt möjligt :) supermysig kväll...



igår klev jag upp strax innan 8, sen kom vi iväg lite senare, jag, sofie, linda och lisen. vi stannade på OK, och köpte lite dricka, och diverse. jag sa till sofie " fan vad skönt att du slipper snön iaf" och alla höll ju såklart med.... så vi började vår lilla omväg förbi nyköping innan sthlm. allt var bra, och solen sken. precis efter vadsbro föreningsgård kommer det en backe med svag vänstersväng ganska lång men vägen blir rak tillslut... sofie körde lagligt runt 80-90 km/h...så kommer det en bergvägg på höger sida. och helt plötsligt utan förvarning så släpper alla däck vägbanan. jag minns inte så mycket, ingen av oss gör det. men vi har noll kontroll och flyger över vägen, både i vänster och höger körfält. sofie försöker ratta upp bilen, vi är på väg rakt in i bergväggen, men sofie får förmodligen upp bilen någorlunda, sen tror vi att vi sladdade fram och tillbaka ett tag, till vi tillslut fick snurr på bilen och farten som tur var saktat av lite, sen åkte vi ner baklänges i diket på vänstersidan, tack gode gud för det. för där var det bara vanligt dike,och sen gärde. vi åkte ca 10 meter i diket, sen stannade bilen....
vi tog oss ur bilen, och en tjej som kom i en mötande bil, medans vi höll på kom springande och frågade hur vi mådde,  herregud..jag var helt uppskakad, mina ben bar inte mig iallafall... och hon försökte lugna ner oss. vilket hon lyckades med ganska bra tror jag, så himla gullig. jag ringde victor som fick hoppa ur sängen, och springa hem till lindas markus och väcka honom. vi ringde bärgningsbilen. och den här underbara tjejen åkte iväg efter ett tag....
och där stod vi ute i diket, vi började lugna ner oss. varenda gång en ny bil kom, var det hjärtat i halsgropen alltså, bilen som kom efter oss fick också sladd. men alla andra klarade sig...
och 10 minuter senare kom saltbilen såklart...så jävla ironiskt.

alltså detta var fan det värsta jag varit med om...man tänker så mycket "tänk om" hade vi kört in i berget hade vi inte suttit här idag förmodligen, om vi hade fått möte precis när hjulen släppte hade vi frontalkrockat med den bilen, och om det hade varit ett brantare dike och med högre fart hade vi voltat ner. vi hade en fruktansvärd tur, det måste man säga. vi alla mår bra, det var bara sofie, som bröt en nagel, och den var inte äkta :)

allt gick så sjukt fort ändå, men samtidigt kändes det som en evighet innan bilen stannade, och jag vet att jag tänkte, hur kommer vi se ut när bilen stannar, kommer vi leva....

vi tror att vi var knäpptysta under hela tiden det hände, en del har frågat om vi alla skrek, men vi var helt tysta. ingen sa nåt när bilen hade stannat heller.... det var helt tyst.

vägen låg i skuggan, bakom berget, dock var det 5 plusgrader ute, och inte kunde man tro att det skulle vara så jävla halt där.

det är mycket som går igenom ens huvud hela tiden. kanske är bra att man inte minns allt som hände.

*
vi kom till globen till slut, man ska ju ta tjuren vid hornen på en gång...vi tänkte åka tåg först, men gick inga bra. så vi åkte bil ändå. och det var kul i globen


kvällen spenderade vi hemma hos victors bror mattias och hanna, grabbarna spelade poker, medans jag och hanna,  kollade på idol och sedan pirates, men nästan mest på Moa som låg i soffan, sötnos :) så det blev ett bra slut på dagen iaf...det behövdes.

jag har lite bilder som jag lägger in imorn, på bilen bl.a. den klarade sig hyffsat bra ändå.

ja herregud....

puss


27 november

ja då sitter jag i flenen igen. jag sitter vid victors nya minidator, som han köpte igår. den är sjukt liten, men dén verkar väl bra ändå :)

jag fick sluta lite tidigare från jobbet,  så vi åkte völ runt 17-tiden.... och vi åkte direkt hem till  victors bror, för att hälsa på lilla Moa! hon låg och sov så sött i soffan, så himla fiin!  hon låg där som en liten prinsessa bara, hela tiden vi var där :) så söt att  man smälter!

sen åkte vi hem till mig och käkade pizza och kollade på hockey...det är najs, och så blev det lite glögg också!

imorn är det tidig uppgång igen, sedan bär det av mot nyköping för lite ärenden och sen åker vi därifrån till sthlm! det blir nog en bra dag!  ska bli kul att se emelie rida i globen, och alla snygga hästar!



ha en bra fredag :)

puss

hej och hå...

jag ska berätta om min väg hem från "jobbet" idag... till att börja med så kändes det som att jag hade 25-kilosvikter på fötterna, och även på armarna som hängde lite slappt längs sidorna, så tungt var det...
..och efter ca 5-10 minuter (vad vet jag) kom jag på mig själv att stirra tomt ut i intet, med munnen halvöppen, och mitt huvud vilandes/lutandes bakåt på kragen och luvan på jackan. alltså, jag hade lika gärnat kunnat somna gående i rondellen bland bussar och bilar osv. 
hur fasen kan man jobba 7-16 en hel vecka och fortfarande bete sig som en människa... jag är inte van att endast sitta ner 45 minuter på en hel jävla dag, och jag vet inte om det är att jag har dåliga skor men min rygg och höfter värker....nåt så enormt. och ja det har gått 2 dagar.


men för övrigt är det riktigt roligt, gamla människor är härliga!


ikväll är det som vanligt desperate housewives-kväll hemma hos helena med the :)

funderar på att cykla ner, jag går inte meter till idag. det går nog fint, ramlar jag så ramlar jag förhoppningsvis mjukt i nån snöhög!


och det bästa av allt, victor jobbar natten som kommer, sedan sover han en stund, och sedan tar han bilen mot örebro, för han är ledig resten av veckan, och så åker vi hem till flen på torsdag kväll! så slipper jag ta tåget till sthlm på fredag morgon! ser verkligen fram emot denna helg!

Puss

24 november

det är såå fint med snön. det blir så ljust ute.

idag har jag varit min första dag på praktiken. det har varit kul och jag kommer nog trivas kanonbra! dock var det sjukt tungt att gå upp tidigt imorse och jobba till 16, så att börja jobba 7 i 2 veckor är inget jag ser fram emot. förstår inte hur jag ska lyckas med det.


en månad kvar till julafton! fasen vad mysigt! vet inte riktigt hur vi ska pussla ihop den dagen... när man vill vara på två ställen samtidigt. men det löser sig det med!

nej läggdags snart kanske. jag är ju ingen morgonmänniska ;)

23 november

då var den helgen över. trist som tusan.
victor åkte mot norge vid 15-tiden i eftermiddags. känns lite vemodigt, speciellt när man inte vet när man träffas igen. eller ja...julafton om inte annat. men det är ju en hel månad dit.

igår tog vi det lugnt på dagen, jag tvättade, stefan kom förbi en sväng, vi pratade om nyår...och ju mer man pratar om det, desto mer inser jag att om jag avsäger mig all planering som jag tänkt, går det åt skogen....  men det kan nog bli bra det här. ändå.

sedan på kvällen åkte vi ner på stan, och gick ut och käkade på olearys, så himla gott, mysigt med :) och sedan kl 21 gick vi på bio. Madagaskar 2, haha...helt klart värd att titta på! den var rolig! :D


imorn går jag ut på min första dag på praktiken, det ska bli spännande! kommer få jobba ganska långa dagar hoppas jag, då jag behöver vara ledig på fredag, för då ska vi till sthlm på horse show. sedan kanske jag åker hem till flen över helgen.... det visar sig.

puss

Det finns inget bättre än detta.

titta på den här... jag blir alldeles tårögd, så vackert det är! från OS 1996... i slutet när kerry strug kör hopp, hon kör sitt andra hopp med brutet ben, och i landningen, istället för att slänga sig och skrika ut sin smärta, står hon kvar och sträcker upp mot alla som man ska....och så blev det ju guld för USA. det visste hon. snacka om stenhård!
Jag kommer faktiskt ihåg det, trots att jag bara var 10. Men det är något som har fastnat i minnet.

http://www.youtube.com/watch?v=CimRQ0bev7Y

gick inte att lägga in den på bloggen. men herregud. titta på den.


och khorkina är med, redan då. jag minns att på högstadiet, OS 2000, visste till och med killarna i klassen hur det gått för henne under finalerna. vilken stjärna.

älskade älskade

det fanns ju faktiskt en annan andledning till att jag skulle stanna hemma ikväll... men vågade inte tala om det ifall det skulle gå åt skogen men....leksand på tv, och det var en riktig nagelbitare(fast jag bet ej) till sista minuterna, men det gick vägen, och då är hockey som roligast! :D

ville också tala om att brittans nya album läckt ut lite tidigare än planerat...verkar riktigt bra faktiskt! hon är ju ett litet geni ändå :)


undrar om hur många timmar jag ska hämta hem virre... vet inte vad jag ska roa mig med nu, har läst ut en bok precis.

men det har varit en bra kväll :)

21 november

hallå.


igår kom victor och hämtade mig vid skolan, vi åkte bara hem och lämnade bilen, sen åkte vi ner på stan...käkade lite mat, och sedan gick vi i alla affärer där man kan tänkas hitta bebiskläder och saker. det är ju underbart. jag blir helt till mig...och kan inte sluta le :) till och med victor gav i från sig ett par fåniga flin då och då, när vi såg sötare och sötare kläder hela tiden. men tillslut kunde vi enas, och det blev såå bra! lilltjejen kommer bli så fin! :)

vi köpte även en jättefin julstjärna åt mig, som tog oväntat lång tid att få upp...men herregud, en kvinna har ju bara 2 händer... och victor nöjde sig med att filma mig och bara skratta åt mig. tillslut fick jag nog ;) men den sitter uppe nu och är såå fin :D

*

fick reda på hemtentan idag också. 4 poäng i från full pott, men missade VG med ett poäng! men herregud vad bra vi är  allihopa!:) Kändes jätteskönt...slipper man tänka mer på det!



nu är victor.ström och jonsa iväg och köper öl...det ska tydligen bli grabbkväll, då stefan är på väg hit snart. jag funderar dock starkt på att bara vara hemma och plugga....då vi helt plötsligt pluggar 150% istället för 100%. väldigt bra planerat av lärarna. nu har vi 2 veckors praktik framför oss, heltid självklart. och veckan när vi kommer tillbaka har vi seminarier, examinationer, och avslutas lite snyggt med en tenta. vet inte riktigt hur de tänkt sig.....det här nya programmet var ju jättebra...hmpff


ha en bra fredagkväll kära vänner!


20 november

det blir ju till att gå idag, det ser halt ut. känns inte kul. nu när jag blivit så bortskämd med cykeln, då har jag varit i skolan inom 5 minuter.


när jag slutar vid 15 kommer victor att vara här tror jag. han har varit på sjukhuset idag, och passade då på att hälsa på lilla familjen på bb...och hon var såå liten sa han :)
så jag har redan bestämt att vi ska ner på stan sen och kolla efter present åt henne, det är det bästa som finns!

nej jag ska äta nåt nu bara.
måste ju snart gå om jag ska vara nere till 13 ;)

hej bebis :)

idag 11.30 blev victor farbror igen...till en liten liten flicka :D Så himla mysigt! så glad för deras skull!





jäklarns vad tungt det är att cykla i snö.... jag var tröttare än vanligt (om det är möjligt) när jag kom upp på berget. helt slut.


idag har vi provat på att bli matade med timbalmat....mat som i princip mosats som puré och sedan stelnat ihop till t.ex en pannbiff, potatis och grönsak. det såg inte gott alltså. och sedan smakade jag och annemie vatten med tjockpulver i...herregud, det blev som gelé. och efter det mådde man illa i 2 timmar.


nej nu ska jag njuta av resten av denna dag :)



update: 17.37
nu har jag fått se lilltjejen på bild. att man kan vara så söt, det är ju helt otroligt!

nämen..

jag ska strax ta mig iväg och träna. måste skärpa till mig. sedan kl 17 är det faddermöte.


och ungefär så mycket hade jag att dela med mig av idag.

om det kunde sluta regna skulle det ju vara lite roligare.

17 november

tillbaka i öret igen...det känns okej. men vi har haft föreläsning hela jäkla dagen. man orkar ju inte lyssna tillslut.

nu ska jag snart göra lite mat, och sedan kommer sara hit.


helgen hemma har varit kanonbra. skönt att bara ta det lugnt ibland.
i lördags var vi på innebandy i malmköping, och sedan på kvällen var vi hemma hos victors bror och spelade spel..På spåret. victor svarade rätt på en enda fråga på hela kvällen och då trodde jag inte på honom HAHA. så vi missade 4 poäng där. mysig kväll, barnen hade somnat när vi kom..men under kvällen kikade vi in lite på minstingen, då och då. det roligaste var när han sov på knä, med bara huvudet som stöd...såg så himla roligt ut! barn kan underhålla de :)

fick en tidig julklapp av mamma i går också innan jag skulle åka tillbaka...hon hade köpt en ost åt mig haha. tack mamma :)


veckan är full av föreläsningar och praktiska grejjer, ska tydligen borsta tänderna på varandra...trevligt, verkligen.
sen nångång i veckan kommer victor hit. för på söndag börjar han jobba i norge igen...jag är inte jätteglad över det. men han måste ju få in pengar på något sätt. och så är det ju bara tills januari förhoppningsvis.

nej nu...mat.


14 november

oh regnet bara öser ner...kul. sitter hemma hos victor, han jobbar, och hans mamma är ute på vift som vanligt :)

Ja jag kom hem i tisdags kväll, det blev en lugn kväll, och i onsdags var det ju dags för victor, hans kusin, och 3 kompisar från kholm att gå på konsert på hovet i sthlm. så jag tänkte att jag följer med och hälsar på sara, det var ju ett tag sen!

som alltid kör vi vi vilse där uppe, men till slut blev det rätt...och jag tog tunnelbanan till skarpnäck, där sara stod och väntade, lika fin som vanligt :) bodde precis i närheten...ett riktigt kap, den där nya lägenheten! så sa hon utanför dörren..."prata klart nu, innan han tar ner dig" haha...



lilla murphy-hjärtat har blivit hela två år nu...men han beter sig fortfarande som en bebis...måste jag säga! sköning alltså...så himla rolig!



haha...han rörde inte maten ens. men sååå sugen.



och morris ligger skönt uppe på soffan... :)

tog faktiskt bilder på sara med, men eftersom min kamera eller minneskort förstör vissa bilder så blev det så klart så på de...


nehe, vad ska man göra för nytta av denna dag är ju frågan...

puss

för nu ska leksands if hem...eh...eller?!

haha ja vad säger man....

Herregud kanske....


Troja/ljungby är ett lag som kom som nykomlingar till årets hockeyallsvenska... just för tillfället leder de med 5-2 mot leksand. jag tror inte mina ögon.

näe...det gäller nog att spela lite bättre än så i fortsättningen kära hockeylag.

det där håller inte.

*

idag har sara varit här och druckit the med mig. alla dagar är inte bra i livet. men vi får ändå försöka göra det bästa av det ♥

10 november

ja men då var iaf tentan över. vet inte riktigt hur det gick, känns som att det kan bli vad som helst...lika gärna ett U som ett G liksom...vissa frågor var sjukt svåra andra ganska lätta... men det är skönt att det är över. imorn blir det skola från 09-17 men sedan är jag ledig till och med måndag. det känns inte helt fel.

idag borde jag storstäda...vi får se hur det blir med det.

*

ibland får jag helt sjukt ont i magen av kaffe...vi fikade efter tentan som vanligt. en tradition vi har.

men är det kaffet eller är jag nervös över något, och iså fall vad? det kanske känns som fjärilar jag vet inte...

*

om jag åker hem till flen, skulle soffan fixa akrylnaglar på mig, eftersom hon precis lärt sig det, tråkigt då att jag bitit ner mina naglar så att man inte ens kan sätta akryl på de....kul...jättebra gjort sofia.
Sofie kanske kan göra de fina till jul iaf.

hair

januari 2006....då hade jag så där långt hår, nog för att det ser jävligt slitet ut, och jag gjorde inget speciellt med håret på den tiden.... men jag vill ha så långt igen! gärna nuuu....
har glömt bort hur det kändes att ha långt hår.




för övrigt var det där en av de bästa kvällarna någonsin!

*
det har gått så långt nu att jag får ha vantar på mig för att inte bita på naglarna (ganska bra metod)...jävla tenta, om den ändå vore över.

Men dö då tomtejävel

vill ju bara upplysa er om att det är Tomten är far till alla barnen på TV4+ ikväll. den är ju bara för grym alltså! den kan man inte se för många gånger! :D




ifall det nu är någon som ska sitta hemma och ha lika kul som jag en lördagkväll.... hmpff



Update 2 minuter senare: Men va fan! det är gymnastik på TV4 sport nu! som om jag inte har annat att göra!

No he can't read my poker face

nej usch, vad jag börjar tröttna på det här nu. vill bara vara av med tentan. ha det gjort liksom. imorn ska iaf jag sitta hela dagen och plugga. ska träffa annemie halv nio imorn. verkligen skitkul.

och hela helgen blir väl förstörd.

men så har vi tentan på måndag och så föreläsning på tisdag, sen är jag ledig nästan en hel vecka... tror jag. vi får se vad som sker då. det behövs iallafall.


det bästa med denna dag har varit att jag och sofia pratat nästan en hel timme i telefon! det är alltid skönt att höra hennes ljuva stämma :) och hon läser tydligen också vetenskapsteori nu... det är inte bara vi blivande sjuksköterskor som har ett helvete... :)


nej läggdags nu. så jag orkar upp imorn. för någon motivation är inte att räkna med.


Lady gaga - poker face, riktigt jävla bra!


5 november

mitt upp i allt tentaplugg har vi idag tränat på att vända folk i sängen, och att på smidigast sätt få upp de på sängkanten osv...det har varit riktigt lärorikt, små trick som gör att det går så enkelt. så nästa gång jag och victor träffas ska jag lära honom dessa..man vet aldrig när de kan komma till pass. ifall man är riktigt trött någongång ;)

nu ikväll har jag och veronica gått en sväng bort till coop, vi köpte glögg och russin! så jäkla gött alltså... vi satt och kolla på tv ett tag, och snart nog var flaskan tom! inte helt fel!


nähe..vetenskapsteorier, forskningsmetodik och statistik. så tråkigt att man inte tror det är sant.



har fått en brännskada på handleden idag också. jag är ju bara för bra i köket alltså.

cheeees

ah alltså, varenda gång jag är och handlar slås jag hur otroligt jäkla dyrt det är med ost. jag är ju inte så förtjust i mackor, eller pålägg och allt vad det innebär. men ibland tänker jag att jag ska skärpa mig, för det är okej med gräddost eller en sån här stor rund....

men herregud, jag köper inte ost för 85 kronor som jag aldrig hinner äta ens halva innan den blir möglig igen...


...så jag önskar mig en ost i julklapp.

thai thai

jag saknar thailand. skapligt avundsjuk på truki och jeppe som hänger på koh tao just för tillfället tillsammans med malin och martin. de har det säkert jättetråkigt. usch.

Jag vill också åka, helst nu på en gång.

3 november

dags för en uppdatering, inte haft tid i helgen...
victor ringde i torsdags och sa att jag borde komma hem till flen i helgen, igen. Middag med familj och alla syskon stod på schemat på lördagen, så då är det klart att jag kommer hem. amazon lockade inte. men så fort jag kom till station i örebro i fredags, träffade jag Nanny och Thess, som var laddade som tusan. så nog blev det amazon i fredags, först förfest hemma hos Linda och Markus, med Tacos och grejjer. Det var mysigt! Sen hade vi bokat taxi, men som glömde bort oss och plockade upp några andra så vi fick traska neråt istället. Men det var en kul kväll, värdelös musik som vanligt, men man fick höra när kvällen var slut att Dj:n fått sparken....men det var väl på tiden!







Ja och så blev det kundvagn hem, det är ju kul. haha. Men livsfarligt när isen har kommit haha. och victor hjärtat halkade och höll på att slå halvt ihjäl sig, men det gjorde han på egen hand, utan kundvagn :)

så lördagen blev en heldag i olika innebandy-hallar i sörmland. nåja, i hälleforsnäs och malmköping. 3 matcher blev det totalt.
Sen blev det middag hemma hos victors föräldrar och alla syskon med familjer. så vi blev 15 stycken till slut. Skitmysig kväll, vi åt och åt och kollade på dansbandskampen, men det var ingen höjdare tycker jag :) sen avslutade vi kvällen med att sitta och kolla på youtube-klipp med björn gustafsson på stora Tv:n. Har ni inte sett när han spelar att vara i målbrottet så gör det, bland det roligaste jag sett i mitt liv.
mycket bebisprat blev det också, fick höra olika förlossningshistorier..ojoj. Jag tycker det är så sjukt fantastiskt att det är ens är möjligt att ha en liten människa i magen som lever ett eget liv, typ. knappt 3 veckor kvar nu för Hanna, så spännande :)

söndagen, då väcktes vi av victors solstrålar till syskonbarn! HAHA den minsta är ju i bajs-åldern, lika stor humor som jag själv hihi.

Underbar helg!


Nu försöker jag fokusera på tentan om en vecka...det känns inte alls roligt. jag förstår ingenting. men ska sätta mig imorn hela dagen. kanske det klarnar lite.

fick med mig matlåda med fläskfilé och kantareller av mamma. det var väl det roligaste som hände idag.

sov gott.


RSS 2.0