30 september

jag är helt slut efter denna långa dag...haft föreläsning mellan 9-16, lite väl kanske. man tappar koncentrationen efter ett tag! men imorn, ska jag klippa mig och sedan har vi föreläsning mellan 15-18, ingen bra tid tycker jag men men..

glömde ju berätta i min resumé av helgen, i lördag hade vi lite tjejkväll hemma hos mig, jag, linnéa sara och sofie. Och sofie har blivit så himla proffsig på så kort tid, med sin nagelutbildning! så både jag och sara fick nagelmanikyr, och mina naglar är så himla fina nu! :D jag är så nöjd! vi fick lite tips också som kan vara bra att veta...

*
det absolut bästa med hösten, måste ju vara alla serier som kommer igång, det blir långa TV-maraton på kvällarna, men det är mysigt! nästa onsdag börjar Bonde söker fru, haha..jag gillar det programmet :)

imorn ska det köpas träningskort och nu får jag fan skärpa mig! veronica bor ju här uppe vid mig, och det är bra, för då blir det lite lättare att komma iväg om man får sällskap, för det tråkigaste är ju att ta sig till och från gymmet...i t.ex spöregn och minusgrader.som det har varit idag. verkligen underbar dag! hrm.


29 september

hallå på er!

helgen har varit klockren!

åkte hem till flen i fredags, och det blev amazon på en gång, med middag där, med linnea,andreas,stefan,victor och jag då :)
Sedan när Knock out comedy skulle börja, kom eric, emma och robban också. blev ett riktigt bra gäng! och innan dess hade jag stått och plattat mitt hår nere i entrén på amazon, vilket syn va...men jag kom till flen 5 minuter innan maten skulle serveras på amazon, så vad hade jag för val :) men amazon känns ju som ett andra hem ändå så...vad är grejjen ;)

knock out comedy var skitroligt, och de är förjäkla härliga de där människorna, och josefin craaford, var dj senare på kvällen!

Men vi hann med en förfest därimellan hemma hos stefan! och då anslöt även Sara och jonsa, efter lite tjat! och amazon var helt okej som vanligt, soffan dök upp också,så vi var nästan samlade allihopa!










victor lånade jonsas tröja, kan inte påstå att han passade så bra i den haha




I lördags så var det innebandy på schemat i malmköping, först spelade rasmus match, och sedan spelade jesper match, med coach victor, haha... victor var helt slut efter matchen, trots att han står i båset...

Igår firade vi victors mormor, så det var fullt hus med tårta och kaffe, och barnen satt och lärde sig skriva namn, de är så roliga! lillkillen kunde en bokstav iallafall och det var iiiiii och så ritade han ett streck haha, så söööt!

Nu har jag spenderat eftermiddagen med linda och veronica, vi var och handlade och sedan käkade vi tacos och kollade på idol. Så nu är jag helt slut! det har varit en lång dag

Och nu ska jag se det första avsnittet på säsong 5 i DH, heregud...det visades i usa igår, och de har hoppat 5 år framåt i tiden, så det ska bli spännande!

för övrigt känns det bra med en kamera igen!

PUSS

save your breath, I will not hear

okej, så nu har jag varit mina två dagar på sjukhuset...och det har verkligen känts bra. dock har ju de flesta på min (min säger jag, haha, varit där två dagar) avdelning cancer, eller någon annan svår blodsjukdom...så det är ju verkligen sorgligt och kämpigt som tusan för de! och jag kände nu idag när jag gick hem att jag ville vara kvar, jag ville vara med, se hur allt utvecklar sig... se om det verkligen är leukuemi t.ex...man får jättefort någon sorts relation till de, jag har varit hos 5 stycken dessa två dagar... och jag kom snabbt in i arbetet, dock har jag ju inte gjort så mycket, mest studerat, men jag har fått ta blodtryck och puls och sådant...mest varit trevlig mot de, och det tror jag bara gör de gott

idag har jag också fått varit med på en crista som de kallade det, cytogenetik, då man bedövar med en tandläkarspruta ungefär, ovanför skinkan, där det är tunnast in till benen, sedan tar man ett rejält verktyg och trycker/borrar sig in genom huden och in i benmärgen, som man sedan tömde på blod, och sen gjordes det om igen, man då tömde man inte blod, utan stack in en "tång" rakt ner i, in i kroppen ner i benmärgen och tog lite av benet...för att få provsvar då. jag erkänner att jag stod lite bakom så att jag kunde titta bort om det behövdes...men som många andra gånger tycker jag att bedövningssprutan är värst, då läkaren böjde och vred och höll på så att det verkligen skulle bedövas...uuuh

Så jag är jättenöjd, det har varit sjukt lärorikt, och jag blev väl bemött! så morn ser jag fram emot att få berätta om det på seminariet ;)


så om jag tvekade innan, det gör jag inte nu. jag vill hjälpa människor, även om man kanske inte kan bota allt, kan man ju fortfarande lindra.


efteråt, gick jag på stan, jag hade sett en klänning på vero moda som jag verkligen ville prova, det är ju sittning snart... det var varmt, det var jävligt, jag var svettig, jag tog en för liten storlek, hmppf....blev arg för att den inte passade, tog en större storlek, jag hade för stora tuttar tydligen,  även i den, och så slutligen fick jag inte igen dragkedjan, som var på sidan..jag inbillade mig att egentligen så skulle det gå att få igen dragkedjan, det hade inte med mig att göra, förutom att jag hade för korta armar..så jag gick och betalade för klänningen, tänkte att jag får väl se till att den passar, när det är dags...riskakor ett par dagar innan, så är det fixat...;)


och köpte de där stövlarna jag suktat efter så länge nu, de passade iaf...det visste jag sen innan!


nu innan läggdags tänkte jag att jag skulle ge klänningen en ärlig chans, jag fick nämligen se att det fanns en liten hake längst upp på dragkedjan...så utan bh och hjälp av haken, så gled dragkedjan nästan upp av sig själv!  Fan vad glad jag blev! jag kände det på mig haha

Det är faktiskt en jättefin klänning! och kostade bara 400 kr...annars hade jag nog inte vågat chansa så friskt ;)

sov gott ---> flen nästa...


25 september

det har varit riktigt bra på sjukhuset...men jag helt slut nu! det var länge sen jag gick upp innan 6 måste jag säga..

men jag får berätta mer ikväll,orkar inte, nu har jag sån sjuuuuk mensvärk jag som inte har haft mens typ på 2 år men..nu så jävlar! det är världskrig där nere...förstår inte riktigt

och jossan är på väg hit till örebro och skulle stanna på max och handla åt oss, så jag ska snart ner till helena. How lucky am I?! vitlöksdipp ;)

24 september

nu sitter jag här redo..ska äta lite lunch nu,så ska jag börja ta mig iväg om en timme ungefär. ska förbi skolan bara, sedan bär det av till sjukhuset! scary...

nej det blir nog bra det här!

undrar om jag får såna där vit rock på mig...skylt har jag redan, med mitt namn på :)



kommer tillbaka ikväll med details, jag slutar 22.00

nja...

vid närmare eftertanke så...det finns inte jättemånga filmklipp man är stolt över...

tur att man växt upp och kan bete sig nu...


hrm...

23 september

fortsätter det så här, så kommer jag snart i mina shorts från thailand i storlek 30... och det vore ju kanoners, eller vad tror ni? :) dock är det ju snart vinter så jag vet inte vad jag skulle ha för glädje utav det men ändå...

jag har varit nere på stan och bytt en bok, för när jag öppnade den så såg jag att ca 10 sidor var helt förstörda och vridna åt alla håll...så den bytte jag, och sedan GICK jag hem från stan, så jodå...en halvmil idag och en mil igår...det talar ju sitt tydliga språk :)


jag gick in på youtube förut...och fick se att jag var inne på "WIGGETOR's youtube"...det var något nytt, att han hade konto där visste jag inte..så jag funderar på om man skulle lägga ut ett par filmer på bloggen... sen 2004 har man ju ett par godbitar, jag har tillochmed filmer som är helt svarta men fruktansvärt roliga ändå, och då ser man ju inte vilket folket är...positivt! det är ju det här med integritet :) så jag ska kolla igenom alla filmer jag har nu :)

I'm a nurse

så en mil blev det, duktiga vi är då! jag blev inte ens så trött...gott tecken?

Jo jag ska berätta vad som händer onsdag och torsdag..vi ska ut på fältstudier, och jag hade den enorma turen att hamna på USÖ, alltså universitetssjukhuset...medicinska avdelningen. Så jäkla spännande. på den avdelningen vårdar de patienter med bl.a akuta, kroniska leukemier och myelom, förstår ni vad det handlar om...så här står det i mejlet jag fått av de: "Dessa patienter får ofta en tuff behandling där specifika sjuksköterskeinsatser krävs som cytostatikahantering, transfusioner av blodprodukter, parenteral nutrition och handhavande av centrala infarter." okej, jag är säkert mycket till hjälp..haha nej men vi ska bara gå bakom egentligen och titta på..men ändå, det är ju inga vanliga skrapsår direkt jag kommer få se...som många andra som hamnat på vårdcentraler och liknande.

Jag tycker det ska bli spännande och säkerligen lärorikt!
på onsdag börjar jag 14.30 till 22.00 och sedan börjar jag igen kl 07 på torsdag..det är hårt att vara sjuksköterska :)

på fredag ska vi ha seminarium om det vi varit ute på, och sen så åker jag,sara och jonsa hem till flen...jag har hört rykten om amazon, men vi får väl se :)

idag har jag äntligen pratat med Sofia också, ordentligt..vi har försökt få tag på varandra nästan 2 veckor nu...inte är det lätt inte!

jag ska kolla på nya Irene huss-filmen nu tror jag!

PUSS


22 september

hellu.

kan dra en liten resumé!

i torsdags så var det nolleaktivitet på stan, Inför Örebrodagen, det kom en ståuppare och pratade i 20 minuter ungefär, han var verkligen skitrolig, men vi var utomhus och vi fröös...så vi gick därifrån snart nog, jag ställde mig på torget och väntade in min älskade victor..vi gick och käkade enorma hamburgertallrikar på Olearys, medans vi såg på hockeyn. kvart över nio gick vi på bio, jag har tjatat lite men han gick med på att se Patrik 1,5, jag sa dock till honom att skärpa sig inne i biosalongen och att han lika gärna kan vänja sig vid att se killar hångla med varandra haha...självklart var han ju ändå tvungen att svära lite högt där inne...med mina arga blickar som följd :) Så himla härlig film, riktigt feelgood! jag skulle lätt kunna se den igen snart :)


Fredagen, ÖREBRODAGEN, fest! Vi åkte ner på stan till 12, då alla tävlingar började mellan alla sektioner på universitetet. Serum hade vunnit två år i rad, så vi var laddade som aldrig förr! Vi hann med och se 4 stationer och serum hade vunnit alla de....men vi frös och åkte hem. Sedan fick vi veta här hemma att vi hade vunnit igen! så jäkla bra, skrev historia och allt...ingen sektion har vunnit 3 år i rad någonsin!  jag försökte lägga mig och ta en powernap, men då visade sig nackdelen med att vara två i min lägenhet...man får inte vara i fred, och victor gjorde allt för att förstöra, ingen powernap alltså, vilket skulle ge utslag senare på kvällen...victor åkte vid 17 till jonsa, och jag traskade ner till studentgatan vid 18, sen var det full förfest wihoo... och här kommer några bilder, har inget minneskort än, så därför så få bilder..

Lindaaa



Jag och Veronica från Leksand woho... ;)








Sedan åkte vi in till conventum, för tidigt...men vi missade i allafall prisutdelingen, och stället för var stooort, vet inte ens hur många våningar det var 3-4...rulltrappor och grejjer, man tappade bort allt och alla...

så jag och vc gick ut strax efter tolv..jag ringde victor som vägrade komma ut från den krogen han var på...så jag fick ta bussen, träffade sara och jonsa...däckade vid 1...säkert för att jag inte fick någon powernap ;)

i lördags var det en lugn dag...victor och stefan åkte hem till flen..och jag tog det så lugnt man kan...hängde hos veronica på kvällen, de gick ut men jag pallade verkligen inte.

Igår var jag och helena inne i stan, åt lunch och fikade, sedan på eftermiddagen tog vi en promenad, skönt ute..när jag precis kommit hem ringde veronica och vi gick hem till linda, ännu en promenad, och sedan hängde vi hemma hos linda,,kollade på hål i väggen haha

jag är ledig nu måndag och tisdag..vad jag ska göra på onsdag och torsdag berättar jag senare ikväll..men nog fan är det spännande alltis :)

jag och Sara ska gå en mil kl 15..najs!

PUSS

one word

fy fan den här låten kom upp helt random på spellistan...att jag hade glömt den!! vilka minnen som dyker upp! Den är ju gryyymt bra!


21 september

det har varit fullt upp hela helgen, och dethar varit sjukt kul...dock mycket slitande på kroppen, så jag ser fram emot att ta det lugnt nu.,..

och jag har fått en kamera från min kära far, så jag har 6 bilder från fredagen...lägger in senare :)

Jag och helena ska åka ner på stan nu och ta en fika...så jäkla najs haha!


Heja leksand

Jodå vinst blev, tvåsiffrigt till och med...det var ju nästan väntat! ;) så bra så bra! och victor kom hit.. så det blev tända ljus, the och vitlöksbröd till hockeyn. det måste ju vara det absolut ultimata för mig, när jag har så mycket jag älskar runt omkring mig :)

Idag fick jag reda på att Brittan släpper ny skiva den 2 december! wohoo..och första singeln släpps på måndag om jag inte hörde fel! är det bara jag som längtaar? Blackout var ju klockren!

PUSS och sov gott!

17 september

mitt i all uppståndelse med nollning osv skulle man kunna tro att jag efter "fiaskot" i kvalserien i mars tappat all tro och intresse av mitt älskade Leksand..men så är icke fallet! och ikväll är det äntligen dags igen, nya lika starka tag som alltid :) Kör hårt!


Matchen visas till och med på TV och det är ju underbart, jag tänkte lyxa till det med vitlöksbröd och en pojkvän kanske.. vi får se :)

jag skulle ha klippt mig idag, men ångrade mig...har ont om pengar plus att jag är lite rädd att hon kommer  klippa av mig det lilla jag har sparat ut, för nu ska det ju bli lååångt ;)

Nu ska jag diska!


Kl 00.15 på fredag kväll står jag längst fram på teddybears STHLM bland 2500 andra! Det är något att se fram emot!
Hey boy, get your rocks off, move boy, we put the clock on you boy

Stark

Jag har spenderat de sista timmarna nu och läst denna blogg, och tjejen bakom den berörde mig något enormt. 20 år gammal. Så stark och så positiv. Snacka om att kämpa! Cancer är fan det värsta som finns...

..idag somnade hon in...

Jag vill att ni läser! Maddes blogg!

Hål i väggen!

Jag måste bara säga att det här nya programmet Hål i väggen kan vara bland det roligaste jag sett på länge! HAHA...om ni missade det ikväll, så se till att se det....Sen att Björn Gustafsson har en silvrig kroppsstrumpa på sig är ju en helt annan sak! ;) SE DET!

14 september

åh helgen har bara flygit iväg utan att man ens haft en chans att känna efter...hur man mår alltså :)

Men i fredags åkte vigge hem, och det blev beachparty på kåren, det var riktigt kul, men jag har ju ingen kamera än så inga bilder tyvärr... Och så igår morse ringde linnéa och tyckte att jag skulle ta en liten tripp hemåt trakterna...så jag tog tåget, och jag åsa och linnéa hade tjejkväll med vin och så gick vi ut en stund på krogen, och snackade mycket skit :) tycker att såna kvällar, nästan...är roligare än de andra, man mår ju betydligt bättre dagen efter iallafall :) Jojo...kanske håller på att bli vuxen...

Och idag gick vi ut på stan och åt brunch, sedan följde jag med åsa hem till flen, och pussade lite på hjärtat..sedan bar det hemåt till öret för 3 timmar sen...så väldigt intensivt har det varit! Men jag gillar spontana grejjer :)

Och det var alldeles underbart att träffa brudarna lite!

imorn går vi in på sista nollningsveckan, hejåhå...på fredag blir det årets party kanske..who knows, men det är på conventum det händer, 2500 biljetter är släppta( vad är det där för ord?), får hoppas att lika många blir sålda..jag ska iallafall stå längst fram på teddybears sthlm..wohooo...memories.."little stereo" spelades ca 10 gånger på vårat studentflak minns jag :)

nu skickade victor en länk från Metallicas konsert i lördags..tjena! De kommer till Sverige i vår!  ujuj... Det är nästan så jag börjar grina igen...älskade förbannade låt! det finns ingen bättre än den som de har på introt...
Det är bara och lyssna och njuta mina vänner :)



PUSS

9 september

imorse kom victor hit...mysigt! så idag har vi varit på ikea, willys och lite sånt..köpt lite grejjer ;) Vi köpte en fåtölj till mig, ganska enkel men ändå.
när vi var hemma och victor skruvat ihop den helt och hållet nästan visar det sig att han tagit fel på de stora och de små skruvarna..jodå, så jag fick göra om skiten själv sen. Att det ska krävas en kvinna till allt jämt haha.

Imorn blir det fullt upp med skola och mellanstadiedisco med nollningen, om jag är frisk såklart...det visar sig, hängig är jag men.

puss

a walk down the memory lane...

jag fick med mig den bärbara hårddisken till örebro...så ja, vackrare än så här blir det ju inte;

halmstad 2003, helt sjukt







Tallinkryssningen 2005





2005  inför-studentfesten- den här bilden lägger jag upp endast för att alla ska "minnas" (well, sort of)  alla kvällar med golden gate ;)



Men vi är ju lika glada för det, och en vacker dag, när jag är i närheten av scanner, ska jag visa hur kvällen artade sig för mig och min högt älskade vän Sofia :) bilderna sitter nämligen i mitt fotoalbum..



It's London baby 2005






Det officiella londonsmilet haha




nej nu orkar jag inte mer...jag är ju som sagt sjuk. Men detta påminde mig om att jag borde scanna in alla bilder från bulgarien 2004, det är snygga!

pusspuss

7 september

underbar helg! och kräftskivan igår var jätterolig! men...


just för tillfället har jag hela huvudet fullt av snor, och orkar knappt röra mig..ja verkligen, jättetrevligt! jag älskar att vara förkyld...hoppas det inte blir värre bara...


nu blir det sängen.

jag är stark, egentligen

jag undrar hur många gånger per år filmen Face Off visas?! jag tycker nästan att jag ser den i tablån ca en gång i månaden iaf.... Är den ens såå bra? jag har sett den några gånger..


på träningen förut...det var push and lift, alltså bara styrka egentligen, och jag tror att det var när vi körde rygg och ben, så slängde vi upp skivstången på axlarna, jag hade 5 kg på vardera sida...då hör jag hur instruktören skrattar och frågar en tjej om hon behöver en till stång kanske, då har hon slängt upp en 15! kg på vardera sida...Herregud! jag skulle inte ens få upp den över huvudet..om ens från marken haha

jodå, så man har ju en ganska lång väg att gå innan man är i toppform ;)

nu ska jag fortsätta chilla..
imorn har vi 3 timmar föreläsning, sedan åker jag hemåt, och imorn kväll ska jag och victor ha myyskväll, bara han och jag :) på lördag har jag och linnéa pratat om att vi ska åka och kolla in lager 157..det ska bli intressant:) och på kvällen så är det kräftskiva hos Göran, med alla syskonen Johansson och respektive, och Sofia och Jörgen, en stort gäng blir vi :) Det ska bli skitkul! dock vet jag ju knappt hur man äter kräftor men...

Det är min helg det! för jag antar att jag inte kommer ha tid att skriva nåt..:)

4 september

Igår kväll var vi på stan och fikade på Java, alltid lika mysigt! Men nu får det nog gå ett par veckor till nästa gång..för det är ju inte gratis!

Och så kollade jag på gossip girl igår, så sjuukt bra! och jag kan faktiskt berätta att söndagen den 28 september startar desperate housewives igen! i usa alltså...säsong 5! jag kan knappt vänta..och de som sett säsongsavslutningen vet vad jag menar.,.


Nu har jag ringt öbo, och bokat om grankottelokalen, när jag ringde och blev varse om att jag skulle få prata med barbro la jag nästan på, men hon var på ovanligt glatt humör...hon var ju inte elak iaf. Så nu är lokalen bokad och klar till Saras big party! det ska bli så kuul. Hoppas bara att de flesta kan komma...
att truki och jeppe inte kan komma är ju redan klart, och de har förövrigt uppdaterat sin resedagbok under natten, HÄÄÄR

ikväll blir det träning igen! och imorn är det fredag, det har gått sjukt fort...så imorn åker jag hem till flen, jag hade gärna stannat kvar här, men ännu mer gärna åker jag hem till victor så..vad gör man..:)

puss

Metallica

METALLICAS NYA SKIVA ÄR UTEEEEE!!!! Herregud!

Får se om det är nåt att ha ;)

3 september

så jäkla kul kväll igår..första puben entrade vi vid 19, sen rullade det på...sedan vid 22 träffades alla 1500 nollor och faddrar på järntorget och så fick man välja om man ville gå på satin eller backstage...vi gick till backstage, jag har aldrig varit där och det var så sjukt kul, bra musik...men på tooook för varmt där inne..och redan efter en halvtimme fick man inte gå ut och ta luft längre...så vi stod ut bra tag, dansade och hade kul..men det var väldigt trångt! vid 00 gick vi ut, då pallade vi inte mer..med tanke på att vi började förfesta kl 16 så...;) vi började traska hemåt, stannade på MAX vid behrns arena, och konstaterade åter igen, att deras hamburgare är de bästa!! tycker jag...och vitlöksdippen då..hallelujah
sen gick vi hem, men åh vad långt det är..egentligen :) var hemma vid 01...
kanonkväll!!

nu ska jag snart börja tvätta

*
och för er som kanske bryr er!! första avsnittet av gossip girl-andra säsongen ligger ute på nätet! tjohoo...ska kolla på det sen :)




2 september

Pubrunda!!! wiihooo...Nu kör vi!

Jag har bråttom som aldrig förr! måste hinna duscha!

Puuuusss

...

[Me:]
On the third day he took me to the river
He showed me the roses and we kissed
And the last thing I heard was a muttered word
As he knelt above me with a rock in his fist

[You:]
On the last day I took her where the wild roses grow
She lay on the bank, the wind lied as a thief
And I kissed her goodbye, said "All beauty must die"
And I lent down and planted a rose 'tween her teeth

1 september

jag har precis kommit hem från skolan, det kändes okej...dock började alla grina när vi fick höra hur mycket böcker vi behöver bara till första kursen..herregud det kommer gå på flera tusen..jag vet inte hur jag ska få ihop det..jag behöver ju en ny kamera också..så jäkla trist att alla pengar kommer gå åt till skulder(dock mitt eget fel) och böcker..jaha..och överlevande?


nu äter jag en morot, ja visst..inga onyttigheter här inte, nu ska jag komma i form, kl 17 är det träning! det ska bli skönt..jag hoppas bara att mina feta skavsår på hälarna samarbetar ikväll!


wish me luck

RSS 2.0